Acrobatul Nik Wallenda, considerat "regele mersului pe sarma la inaltime", a reusit sa traverseze cascada Niagara pe un cablu de otel "instalat" la 46 de metri deasupra imensei caderi de apa, anunta BBC. "Traseul" de 550 de metri a fost traversat in aproximativ o jumatate de ora. In jur de 125 de mii de oameni (pe partea canadiana a Niagarei) si alti 4.000 (pe partea americana) au urmarit cu sufletul la gura traversarea cascadei. "Aventura" lui Nik Wallenda deasupra Niagarei a fost transmisa in direct de postul de televiziune ABC, reprezentantii acestuia fiind cei care au insistat ca acrobatul sa foloseasca un cablu de siguranta, pentru a evita un eventual accident, potrivit cotidianului Guardian.

Nik Wallenda deasupra NiagareiFoto: Captura Youtube.com

Wallenda a parcurs ultimii cativa metri ai traseului de deasupra cascadei alergand, in uralele celor prezenti. "Am facut un lucru pe care nu l-a mai facut nimeni, niciodata", a declarat el la final.

Nik Wallenda, in varsta de 33 de ani, este nepotul lui Karl Wallenda (creatorul spectacolului de circ The Flying Wallendas) si este primul om care obtine permisiunea de a traversa "pe jos" cascada Niagara in ultimii 100 de ani.

Nick Wallenda reprezinta a 7-a generatie de acrobati din familia sa, in care s-au inregistrat, de altfel, doua decese de-a lungul anilor, din cauza unor accidente produse in timpul acrobatiilor la inaltime.