Vladimir Voronin a fost reales, sambata, in functia de presedinte al Partidului Comunistilor, in cadrul celui de-al saptelea congres al formatiunii, anunta Agerpres. Voronin a fost ales cu unanimitate de voturi, dupa ce in cadrul Congresului a sustinut un discurs dur, in care a criticat Alianta pentru Integrare Europeana, dar si Romania si chiar Uniunea Europeana, pentru ca s-ar implica nejustificat in activitatea interna a Republicii Moldova.

Dupa ce in cadrul congresului Voronin declara ca fractiunea comunista ar putea reveni la activitatea parlamentara, dupa un boicot de aproape sase luni, la finalul congresului a declarat ca vor veni in Parlament doar dupa ce va fi restabilita licenta canalului TV NIT.

Participantii la congres au adoptat si o declaratie in care isi reitereaza sprijinul pentru statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

Intr-o alta declaratie adoptata in cadrul congresului, comunistii critica dur situatia social-politica din tara, invinuind Alianta pentru Integrare Europeana ca nu a putut utiliza eficient resursele lasate de comunisti.

Vladimir Voronin, in varsta de 71 de ani, fost presedinte al Republicii Moldova in perioada 2001-2009, conduce Partidul Comunistilor din 1993, de la fondarea acestuia.