O femeie din Canada a depus o plangere privind incalcarea drepturilor omului de catre Primaria din Ottawa, pe care o acuza ca nu-i permite sa-si parcheze masina in fata locuintei sale, aflata intr-un cartier istoric din capitala canadiana, transmite AFP, citand o purtatoare de cuvant a tribunalului.

In plangerea depusa la Tribunalul pentru Drepturile Omului din Ontarior, Pamela Howson sustine ca a fost discriminata, iar drepturile sale au fost incalcate din cauza ca nu i se permite parcarea in fata casei.

Potrivit prevederilor rutiere ale municipalitatii, parcarea nu este permisa in fata cladirii in care locuieste Howson, aflata intr-o zona istorica a capitalei canadiene.

Howson poate parca in spatele casei, insa spatiul rezervat este mult prea ingust fata de dimensiunea masinii ei. Femeia detine o masina mai mare decat una obisnuita, necesara pentru scaunele unde ii tine pe cei trei copii ai sai.

Howson a declarat in fata judecatorilor ca, din cauza problemei cu parcarea, familia ia in considerare sa vanda locuinta. "Este o povara pentru noi, un lucru foarte real pentru noi", a declarat femeia.

Ottawa Citizen precizeaza ca o decizie in acest caz urmeaza sa fie luata in cateva saptamani.

Intre timp, Howson isi parcheza masina ilegal, pe peluza din fata casei.