Guvernul de la Caracas a publicat vineri primele fotografii ale presedintelui Hugo Chavez, dupa operatia pe care a suferit-o recent in Cuba, transmite Reuters. Liderul venezuelean, care are 57 de ani, a suferit o interventie chirurgicala de indepartare a unei "leziuni" ce avea "probabilitate ridicata" sa fie canceroasa, in zona unde o tumoare maligna ii fusese deja eliminata in iunie 2011.

Hugo Chavez, la Havana (2 martie)Foto: Agerpres

Fotografiile il infatiseaza pe Chavez discutand cu fostul lider cubanez Fidel Castro si plimbandu-se pe culoarele spitalului.

In doua fotografii publicate pe Twitter de ministrul Informatiilor, Andres Izarra, Chavez este infatisat discutand cu Castro. "Au vorbit timp de aproape doua ore", a declarat ministrul.

In alte poze, liderul venezuelean poate fi vazut plimbandu-se prin ceea ce se crede ca este spitalul Cimeq din Havana, imbracat intr-un trening albastru. El zambeste la camera, in timp ce in spatele lui se vad mai multe asistente medicale.

Izarra a declarat ca Hugo Chavez a fost sunat de presedintele brazilian Dilma Rousseff, care i-a spus sa urmeze tratamentul "cu disciplina".

Guvernul din Venezuela, criticat ca tine secreta boala lui Chavez si difuzeaza informatii false despre starea de sanatate a acestuia, a insistat ca presedintele isi revine rapid si va fi pregatit pentru alegerile din 7 octombrie.

Opozitia afirma, citand surse medicale, ca Chavez are metastaza, insa sustinatorii sai insista ca zvonurile urmaresc sa destabilizeze tara, care este cel mai mare exportator de petrol din America de Sud.

Joi, Hugo Chavez a anuntat ca se recupereaza "rapid" si "bine" in urma operatiei suferite saptamana trecuta.

"Ma simt bine si imi revin rapid", a asigurat presedintele pentru prima data dupa operatie, in cadrul unei interventii publice la televiziunea publica VTV. El a declarat, totodata, ca a facut progrese in recuperarea sa, in urma operatiei de eliminare a unei tumori canceroase din iunie 2011.

"Ma simt bine (...) va salut pe toti. De ieri, pot sa ma plimb pe culoare. Sunt foarte bine hranit. In momentul de fata, ma pregatesc pentru plimbarea mea de dupa-amiaza", a adaugat Chavez, afirmand ca, in cursul zilei a semnat mai multe documente.

Hugo Chavez a postat, de asemnea, pe contul sau de Twitter, un mesaj prin care se felicita pentru progresele inregistrate in cadrul programului de constructie a locuintelor sociale.

Nu se stie deocamdata cand Chavez va reveni in Venezuela.