Premierul rus Vladimir Putin, care si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte, a fost fluierat pentru prima oara in public duminica, in timp ce tinea un speech la finalul unui meci de lupte. Imaginile erau transmise live de o televiziune nationala rusa, scrie AFP, care noteaza ca e vorba de un protest "fara precedent" la adresa puternicului lider rus.

Putin, fluierat in publicFoto: Reuters

Publicul a inceput sa fluiere imediat ce Putin s-a urcat in ring pentru a-l felicita pe luptatorul rus Fiodor Emelianenko, invingator in meciul cu americanul Jeff Monson.

Conducerea complexului sportiv Olimpiisk, unde a avut loc lupta, afirma ca nemultumirea publicului nu l-ar fi avut drept tinta pe premier, ci pe luptatorul american, condus spre iesire exact in momentul in care Putin era in ring.

Chiar daca reactia tribunelor a fost transmisa in direct de canalul de televiziune Rossia, din inregistrare au fost eliminate, ulterior, imaginile care afectau imaginea premierului, iar fondul sonor a fost pur si simplu inchis. Prin urmare, telespectatorii care au vazut meciul in reluare nu au putut sa auda fluieraturile.

In plus, multe ziare au ignorat incidentul, multumindu-se sa anunte ca Putin l-a felicitat pe invingator. Eho Moskvy precizeaza ca este pentru prima data in cariera politica a lui Putin cand i se intampla asa ceva. Intre timp, popularitatea premierului, care intentioneaza sa revina in martie la Kremlin, este in continua scadere.