Un tanar australian a fost pus sub acuzare pentru comportament indecent si incalcarea ordinii publice dupa ce si-a dat pantalonii jos in timp ce Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, trecea prin fata lui, transmite AFP, citand surse din politia locala. Liam Warriner a spus pentru Daily Mail ca a recurs la acest gest deoarece “colegii mei de munca m-au provocat sa o fac”.

Regina Elisabeta a II-a, in BrisbaneFoto: Reuters

“Un barbat in varsta de 22 de ani a fost acuzat pentru comportament indecent si incalcarea ordinii publice”, a declarat pentru AFP un reprezentant al politiei din Queensland. Oficialul a spus ca incidentul pentru care tanarul a fost pus sub acuzare a avut loc “in apropiere de ceremonia” la care lua parte regina.

ABC News a relatat ca Warriner, care era intors cu spatele la regina, si-a dat jos pantalonii in momentul in care aceasta trecea prin fata lui. Tanarul avea prins un steag australian in zona dorsala a corpului.

Barbatul, care a spus pentru Daily Mail ca a recurs la acest gest deoarece “colegii mei de munca m-au provocat sa o fac”, va aparea in fata judecatorilor la sfarsitul acestei luni.

Warriner a mai afirmat ca este membru al miscarii Occupy si a luat parte la protestele recente din Sydney.

AFP scrie ca mii de oameni s-au adunat luni in Brisbane pentru a o vedea pe regina, care a vizitat capitala statului Queensland. Regina este foarte populara in Australia, fosta colonie britanica, insa din cand in cand sunt initiate dezbateri in legatura cu legaturile Australiei cu monarhia si necesitatea ca tara sa devina o republica.