Oficial, co-fondatorul Apple Steve Jobs a murit, miercuri, 5 octombrie in jurul orei locale 15:00 in casa lui din Palo Alto (California), inconjurat de familie si de prieteni, au confirmat luni autoritatile locale. Cauzele mortii sale au fost stop respirator si tumoare canceroasa la pancreas, dupa o lupta grea cu cancerul pancreatic, scrie Washington Times.

Steve JobsFoto: Apple.com

Nu a fost facuta nicio autopsie si co-fondatorul Apple a fost inmormantat vineri intr-un cimitir din apropiere, potrivit documentelor publicate pe internet.

Steve Jobs, care a murit la varsta de 56 de ani, a luptat cu cancerul timp de mai multi ani.

Potrivit presei internationale, compania Apple pregateste o ceremonie de comemorare pentru angajati la sediul din Silicon Valley, California. Luni, mai multe surse au spus ca va fi organizat un serviciu memorial, pentru angajatii firmei Apple.

Evenimentul, cu caracter privat, este programat pentru 19 octombrie, in amfiteatrul companiei din Cupertino, Silicon Valley (la sud de San Francisco).

"Pregatim in curand o celebrare a vietii extraordinare a lui Steve, pentru angajati", a spus Tim Cook, seful Apple, intr-o declaratie publicata in ziua decesului lui Steve Jobs.

Apple nu a anuntat daca va organiza o ceremonie publica pentru co-fondatorul sau, dar flori, lumanari si mesaje au fost depuse de catre anonimi in fata casei sale, la sediul central al Apple si magazinele Apple din intreaga lume, scrie AFP.

Pe de alta parte, o miscare care a luat nastere pe Internet vrea o "Zi Steve Jobs", informala, in 14 octombrie.