Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc anul acesta la Muzeul National de Arta Contemporana de la Palatul Parlamentului, in noaptea de sambata spre duminica, intre orele 20:00 si 6:00, potrivit Agerpres. Evenimentul va include cele mai premiate filme de scurtmetraj din 2011 la marile competitii ale lumii precum Oscar, Berlin, BAFTA, Cannes si altele. In deschiderea evenimentului, de la ora 20:00, va putea fi urmarit un concert live sustinut de 'Cuantune', o expozitie de fotografie si proiectii pe cladire.

De la ora 21:30, la sectiunea Filme Open UP vor fi prezentate doua pelicule nominalizate la Oscar - 'Dorinta 143' in regia lui Ian Barnes si 'Gruffalo' regizat de Max Lang si Jakob Schuh.

Filmele din categoria Winners UP, 'Cel ratacit', o coproductie Australia/Marea Britanie in regia lui Andrew Rehemann si Shaun Tan, si 'Zeul iubirii', regizat de americanul Luke Matheny vor fi prezentate de la ora 23:00.

Miezul noptii prezinta la categoria Warm Up: Special Guest, peliculele 'Dealuri ca elefantii' - scurtmetraj creat de Scoala de Actorie de Film infiintata de Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta, 'Doscovery Channel' si 'Best of Creative Monkeys'.

Intre orele 1:30 si 3:00 vor fi prezentate peliculele din categoria Cheer UP - 'Pescuit de noapte', 'Cerbul', 'Confesiunea', 'Madagascar, jurnal de calatorie', si 'Duelul', urmate de categoria Keep UP cu filmele 'Na Wewe', 'Lumea de afara', 'Acordorul' si 'Cross'.

Categoria Going UP prezinta trei filme scurte ale aceluiasi regizor - Adrian Sitaru - 'Valuri', 'Colivia' si 'Lord'.

Ultima categorie, filmele Wake UP, vor incepe de la ora 5:00. Acestea vor fi 'Intrebare pentru tata', productie Germania, 2011, in regia lui Konrad Muhe, 'Costumul de baie', produs in 2010 in Belgia, in regia lui Wannes Destoop, si productia britanica 'Pana cand raul se va inrosi', in regia lui Paul Wright.

Biletele pot fi achizitionate la intrare, la pretul de 35 lei, si ofera acces la intreg programul: filme, concert, mapping pe cladire si expozitii. Accesul se face de la ora 19:30.