Pelicula Poziția copilului, in regia lui Călin Peter Netzer - film distins cu prestigiosul premiu Ursul de Aur la Festivalul Internațional din Berlin în 2013 - va fi proiectat in premiera la Chisinau, duminică, 19 mai 2013. Filmul Poziția copilului este capul de afiș al Festivalului Filmului European de la Chișinău și va fi prezentat în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere, informeaza comunicatul ICR Chisinau.

Afisul filmului Pozitia CopiluluiFoto: Hotnews

Filmul Poziția copilului, caracterizat de Cineuropa.org „un film remarcabil care are în spate un scenariu dens și precis, ce oferă un loc de onoare unor dialoguri extraordinare și pe alocuri impozante“ - este produs de Călin Peter Netzer și Ada Solomon. Din distributia filmului fac parte: Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Natașa Raab, Ilinca Goia.

Cornelia are 60 de ani și este profund nefericită: fiul ei Barbu, de 34 de ani, luptă din răsputeri să devină independent. S-a mutat, are propria mașină, o prietenă care nu se ridică, în mod evident, la standardele ei și – cel mai deranjant – își evită mama cât de mult poate. Atunci când Cornelia află că Barbu a fost implicat într-un accident tragic, instinctele materne preiau controlul. Ea se folosește de toate abilitățile, de toți prietenii sus-puși și de bani pentru a-și salva fiul de la închisoare. În schimb, se așteaptă ca el să redevină copilul dependent de altădată, ceea ce nu pare foarte dificil, având în vedere starea de șoc în care se află. Dar granița dintre dragostea maternă și manipulare în folosul propriu este foarte subțire. Va fi ea capabilă să-l elibereze din poziția copilului?