Examenul de bacalaureat din 2011 este cel mai corect din ultimii 20 de ani, iar daca ultimele "20 de generatii", adica "cei care au intre 38 si 18 ani", nu ar fi "fraudat" examenul, atunci Romania ar fi aratat altfel, spune ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, citat de Mediafax: "Cred ca anul acesta asistam la cel mai corect organizat bacalaureat din ultimii 20 ani. Cum ar arata Romania azi daca 20 de generatii care au dat bacalaureatul nu ar sti ce este spaga, nu ar sti ce este frauda? Daca 20 de generatii, adica toti cei care au intre 38 si 18 ani, nu ar fi fraudat. Daca pentru ei frauda ar fi ceva inexistent, Romania arata altfel".

Daniel Funeriu a mai spus ca, in mandatul sau, perceptia Bruxelles-ului in ceea ce priveste invatamantul si cercetarea din Romania s-a schimbat:

"Este pentru prima data cand presa nu vorbeste la bacalaureat despre modul in care s-a fraudat in nu stiu ce scoala. Vorbiti despre faptul ca cei care au vrut sa fraudeze au fost prinsi. In acest scurt mandat, am reusit sa dam o lege a educatiei care este apreciata de colegii nostri europeni. In acest an si jumatate de mandat s-a schimbat radical perceptia despre ce se intampla in invatamantul si in cercetarea din Romania la Bruxelles. Sigur, inainte de mine aveam un om care nu vorbea nici macar o limba straina".