Presedintele Confederatiei Elvetiene, Micheline Calmy-Rey, efectueaza joi si vineri o vizita oficiala in Romania, la invitatia presedintelui Traian Basescu. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, cu ocazia vizitei in Romania a presedintelui Elvetiei vor avea loc convorbiri oficiale intre cei doi sefi de stat, urmate de o declaratie de presa comuna, anunta Agerpres.

In luna mai, cu prilejul unor evenimente de celebrare a implinirii a 100 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre cele doua tari, Helene Budliger Artieda, secretar de stat la Departamentul Federal Elvetian al Afacerilor Externe, puncta, la Bucuresti, faptul ca presedintele elvetian va efectua o vizita in Romania.

Helene Budliger Artieda a mai subliniat, cu acel prilej, buna cooperare la nivel politic dintre cele doua state, aratand ca in ultimii 5 ani au fost 18 vizite la nivel de ministri.

'Anul acesta vor avea loc de asemenea intalniri importante. Presedintele Confederatiei, doamna Micheline Calmy-Rey, va face o vizita oficiala in Romania la 30 iunie 2011, iar la sfarsitul anului consilierul federal responsabil pentru Justitie si Politie, doamna Simonetta Sommaruga, se va intalni cu omologul roman la Bucuresti', a precizat oficialul elvetian.