Un baiat în vârstă de 15 ani din oraşul Horezu a fost prins de poliţişti, în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce conducea sub influenţa alcoolului un autoturism furat, anunta Agerpres, citandu-l pe purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, subcomisarul Emilian Muşulete.

"Un echipaj al Poliţiei Horezu, aflat în patrulare pe strada Independenţei, a observat în jurul orei 2.30, un autoturism marca Dacia al cărei conducător pierduse controlul direcţiei, după care a părăsit carosabilul, oprindu-se în şanţ. În urma verificărilor poliţiştii au constatat că la volanul autoturismului se afla S.D., de 15 ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,26 mg/litri alcool pur în aerul expirat", a precizat subcomisarul Emilian Muşulete.

Minorul le-a spus politistilor că a găsit cheile în torpedoul maşinii. El este cercetat penal pentru furt şi pentru conducerea pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice.