Uniunea Europeana, Statele Unite si Romania exercita presiuni asupra proceselor politice din Moldova, in incercarea de a atrage acest stat in zona proprie de influenta, a declarat ambasadorul Rusiei la Chisinau, Valeri Kuzmin.

"De-a lungul campaniei electorale, Rusia a adoptat o pozitie de corectitudine politica, asa cum cere, de altfel, practica relatiilor internationale", a sustinut diplomatul, afirmand ca Moscova nu s-a amestecat in treburile interne ale Moldovei, ceea ce nu se poate afirma despre alte tari si structuri internationale.

"Rusia nu si-a permis nici un fel de tentative de presiuni publice asupra proceselor politice din Moldova, incercari constatate insa din partea SUA, UE si a Romaniei vecine", a adaugat ambasadorul, citat de agentia Ria Novyi Region.

Domnul Naryshkin, a amintit el, "a fost singurul inalt emisar care a vizitat Moldova in ultimele aproape sase luni. Incercati sa numarati cati alti emisari, care au iesit cu declaratii si afirmatii evident in favoarea anumitor forte politice ale Moldovei, au venit la Chisinau. Si incercati sa trageti concluzii", a incheiat Kuzmin.