Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile in Egipt, avand in vedere demonstratiile de strada din Cairo si din provincie.

Ministerul pune la dispozitia cetatenilor romani o linie telefonica permanenta. "In acest sens, cetatenii romani afectati de actuala stare de insecuritate din Egipt si care au nevoie de asistenta consulara de specialitate pot suna la numarul de telefon (0040) 21.319.68.70", precizeaza MAE, intr-un comunicat de presa.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda romanilor din Egipt sau care doresc sa se deplaseze in aceasta tara sa se adreseze Ambasadei Romaniei la Cairo si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

"Atentionam cetatenii romani care ignora avertismentele MAE si se deplaseaza in zone de risc ca o fac pe propria raspundere si vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca posibilitatile de interventie ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare de cariera in astfel de zone sunt reduse", precizeaza ministerul roman.