Trei actuali sau fosti primari ai unor localitati din judetul Arges au fost citati pentru audieri de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul in care a fost arestat preventiv presedintele Consiliului Judetean (CJ), Constantin Nicolescu, relateaza Agerpres.

Primarul municipiului Campulung Muscel, Calin Andrei (PNL), fostul primar al municipiului Curtea de Arges, Gheorghe Nicut (PDL) si primarul comunei Budeasa, Ion Stefan (PSD), au confirmat, vineri, ca au fost citati la sediul DNA Pitesti pe 31 ianuarie, la ora 10,00.

Audierile ar putea avea legatura cu una dintre acuzatiile aduse lui Constantin Nicolescu, si anume cea de obtinere frauduloasa a unor fonduri europene pentru reabilitarea unor unitati de invatamant. Este vorba despre o scoala si o gradinita din Curtea de Arges, o scoala din Campulung Muscel si o gradinita din comuna Budeasa.

Potrivit procurorilor DNA, Constantin Nicolescu este cercetat, printre altele, pentru '"folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata", precum si pentru fals intelectual si uz de fals, in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene.

"La data de 8 iunie 2006, Consiliul Judetean Arges a accesat un program de finantare nerambursabila de tip PHARE, in suma de 880.249,95 de euro, avand ca obiectiv efectuarea de lucrari de reabilitare si reconstructie a patru unitati de invatamant (...), pretins afectate de inundatiile din anul 2005. Accesarea acelor fonduri s-a facut prin mentionarea, in cererea de finantare (...), a unui document care nu exista in realitate, respectiv raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, precum si a unor imprejurari nereale sau inexacte privind situatia celor patru unitati de invatamant raportata la inundatiile din anul 2005", se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, contractele au fost derulate intre 2006 si 2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, aflata "in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia inculpatului". Societatea in cauza a incasat banii atat pentru lucrari executate, cat si pentru unele neexecutate.