Sase romani acuzati de furt in banda organizata au fost judecati luni de Tribunalul din Innsbruck, scrie publicatia austriaca tt.com. Potrivit declaratiilor initiale ale unuia dintre hoti, banda ar fi actionat la comanda, furand cosmetice si imbracaminte pentru politisti, procurori si parlamentari romani. In procesul de luni, 20 septembrie, el insa si-a retras o mare parte din declaratia facuta in timpul anchetei, motivand ca ii e „teama pentru nevasta si copii“. Temerile sale le-ar fi exprimat politiei austriece si la arestare, care a avut loc in luna februarie a acestui an.

In telefonul mobil al unuia dintre acuzati, politia austriaca a gasit diverse numere de telefon din Romania, unde numele cunostintelor erau completate cu mentiunea „Pol“ si „Parl“.

Seful bandei era un sudor din Bucuresti. Prin declaratia sa, acesta devenise principalul martor al acuzarii. El ar fi declarat politiei austriece in luna februarie ca informatia suplimentara din dreptul numelor inregistrate pe telefonul mobil se refera la clientii sai romani „din Senat, Parlament, politie si procuratura“.

Anchetatorii austrieci au descifrat schema operatiunii: marfa era furata din Innsbruck si Parndorf, apoi impachetata intr-un geamantan. Acesta era trimis cu un autocar care circula zilnic pe ruta Bucuresti, unde marfa era asteptata si preluata.

Acuzatii au primit pedepse de pana la 18 luni de inchisoare. Trei dintre ei au scapat insa basma curata, din lipsa de dovezi concludente prezentate in proces. Nici actiunea „in banda organizata“ n-a putut fi probata, in ciuda puternicelor suspiciuni exprimate de judecatorul Thomas Dampf. In afara seful bandei, hotii ar fi fost cu toti inruditi: „unchi, matusa, nepot“, mai scrie publicatia austriaca.