Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor avertizeaza operatorii economici care isi desfasoara activitatea pe Litoral in legatura cu existenta unor persoane care pretind ca sunt comisari ANPC sau CJPC si care, sub pretextul neregulilor depistate, solicita plata unor amenzi.

Acestia s-au legitimat cu acte asemanatoare legitimatiilor oficiale si nu au vrut sa se inregistreze in Registrul Unic de Control, se arata intr-un comunicat al ANPC.

ANPC reaminteste ca niciodata comisarii Autoritatii nu solicita operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi dupa terminarea controlului. In cazul aplicarii de sanctiuni contraventionale, acestea se achita la Trezorerie si nu comisarilor aflati in control. Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor va primi doar copia chitantei de varsamant.

"Atrag atentia operatorilor economici sa solicite ordinul de serviciu in baza caruia se realizeaza actiunea de control, sa verifice legitimatiile comisarilor si sa anunte autoritatile in cazul in care sunt victimele unor asemenea inselaciuni", a declarat Constantin Cerbulescu, presedinte ANPC.