Hidrologii au prelungit pana marti la ora 16.00, avertizarea Cod rosu de inundatii pe raul Prut pe sectorul Stanca Aval - Dranceni, aferent judetelor Botosani, Vaslui si Iasi si pe sectorul Sivita-Dunare (judetul Galati), pe raul Siret pe sectorul Sendreni-Dunare (judetul Galati).

De asemenea, hidrologii au emis Cod portocaliu de inundaţii pe râul Olt la staţia Hoghiz din judeţul Braşov.

Totodata, o avertizare COD GALBEN a fost instituita pe raul Olt pe sectorul Tomesti – Feldioara din judetele Harghita si Covasna, precum si pe afluentii Oltului superior si mijlociu aferenti judetelor Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu, pe raurile Suceava si afluentii sai aferente judetului Suceava, Moldova si afluentii sai aferente judetelor Suceava si Neamt, Bistrita si afluentii sai aferente judetelor Suceava, Neamt, Bacau, Trotus amonte Tg. Ocna si afluentii de pe acest sector - aferente judetelor Harghita si Bacau, pe raul Barlad si afluentii sai – judetele Iasi, Vaslui si Galati, pe Baseu si afluentii sai –jud. BT, pe Siret sector Lungoci-amonte Sendreni aferent jud. Vrancea si Galati, pe raul Jijia si afluentii sai - jud. Botosani si Iasi, pe raul Prut pe sectorul Oroftiana - amonte acumularea Stanca Costesti (jud. Botosani) si pe sectorul aval Dranceni - Sivita – judetele Vaslui si Galati, pe raurile din bazinele superioare ale Viseului, Izei si Somesului Mare aferente judetelor Bistrita Nasud si Maramures.

Fenomenele vizate prin avertizari sunt: cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE PERICOL, INUNDATIE si ATENTIE prin propagarea viiturilor formate anterior si posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale.