Apa deverseaza peste digul de la Halaucesti, unde exista o incinta agricola apartinand ANIF, informeaza Apele Romane. Echipele mixte s-au retras de pe digul Halaucesti si se indreapta spre digul de la Rachiteni, care mai are o garda de siguranta cu circa 1,2-1,3 metri. Ca urmare a revarsarii raului Siret, localitatile afectate si partial evacuate din judetul Neamt sunt: Rotunda, Buruienesti, Gadinti, Ion Creanga, Recea.

In judetul Bacau, localitatile afectate de raul Siret si partial evacuate sunt Schineni si Saucesti. La Nicolae Balcescu, se prognozeaza un nivel de 740, cu 1,9 metri peste cota de pericol, nivel care se va atinge in cursul zilei de maine dimineata. Astazi, debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) este 13300 mc/s, peste media multianuala a lunii iulie (5350 mc/s).

Nivelul Dunarii la Braila este de 690 cm cu 30 cm peste cota de pericol, cu 9 cm sub cele inregistrate in 2006 iar la Galati este 660, la cota de pericol, cu 1 cm sub cea inregistrata in anul 2006.

Administratia Nationala Apele Romane reia recomandarile catre populatie sa se conformeze intrutotul indicatiilor reprezentantilor ISU, Jandarmeriei si Armatei, intrucat viata oamenilor trebuie cu prioritate sa fie protejata. Toate zonele avertizate trebuie sa fie in continuare in stare de alerta maxima si vigilenta. De asemenea, specialistii Apelor Romane fac un apel catre autoritatile locale si echipele de voluntari sa acorde sprijin in continuare in operatiunile de suprainaltare a digurilor.