Judecatorii au decis, luni, prin sentinta definitiva, condamnarea la sase ani de inchisoare a britanicului Ali Imran pentru uciderea intr-un accident rutier a regizorului Cristian Nemescu, a sunetistului Andrei Toncu si a taximetrului Dumitru Arustei, in luna august 2006, informeaza Mediafax. Curtea de Apel Bucuresti a respins, luni, recursul cetateanului britanic, mentinand solutia instantei inferioare.

In 19 februarie, Tribunalul Bucuresti a dispus condamnarea la sase ani de inchisoare a lui Ali Imran pentru uciderea din culpa a regizorului Cristian Nemescu si la cate un an de detentie pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat si pentru producerea accidentului urmand sa execute pedeapsa cea mai mare.

De asemenea, instanta a dispus ca britanicul Ali Imran sa plateasca daune mai mari cu 30.000 de lei si, respectiv, 20.000 de lei familiilor taximetristului si a sunetistului Andrei Toncu. Aceste sume se adauga la cele dispuse de instanta inferioara, de 28.000 de lei daune morale partilor civile din dosar si cate jumatate de milion de lei daune morale catre rudele victimelor. Tribunalul Bucuresti a mai decis ca si firma de asigurari sa contribuie la plata despagubirilor.

Sentinta a fost atacata cu recurs, la Curtea de Apel Bucuresti, care s-a pronuntat luni definitiv in procesul lui Imran.

In accidentul produs, in noaptea de 25 spre 26 august 2006, au murit regizorul Cristian Nemescu (27 de ani) si inginerul de sunet Andrei Toncu (28 de ani), precum si taximetristul Dumitru Arustei (24 de ani). Cei trei se aflau in taxi, cand autoturismul Porsche Cayenne, condus de Ali Imran, a trecut pe culoarea rosie a semaforului, lovindu-i in plin, intrand in intersectia de la podul Eroilor. Taximetrul circula regulamentar dinspre Academia Militara catre strada Berzei.