Primul ministru Emil Boc a inaugurat sambata Primaria Zorilor, din cartierul clujean cu acelasi nume, situata la 100 de metri de blocul in care locuieste alaturi de familia sa, informeaza NewsIn. Este o masura menita sa aduca administratia locala cat mai aproape de cetatean, a spus premierul.

„E un principiu la care am tinut si ca primar si tin si ca prim-ministru, ca administratia sa ajunga acolo unde are nevoie cetateanul. Primaria de cartier vine in folosul omului, in sensul ca se economiseste si timp si bani, nu mai coboara oamenii in centru pentru a-si plati taxele si impozitele sau pentru a depune o petitie, pot sa aiba toate aici in cartier.”

„Guvernul urmareste doua feluri de descentralizare, in primul rand de la nivel central spre nivel local si judetean, sa dam atributii si bani spre judet si spre localitati, iar la nivelul localitatilor, la nivelul judetelor, ei, la randul lor, autoritatile locale trebuie sa coboare administratia acolo unde este cetateanul, in cartiere, iar primaria de cartier raspunde unei asemenea nevoi de a aduce administratia cat mai aproape de nevoie si de problemele oamenilor”, a mai afirmat premierul, adaugand ca, din 2010, isi va plati si el taxele si impozitele aici.

Ideea unei primarii de cartier nu este noua, primaria Zorilor fiind cea de-a sasea din Cluj-Napoca. Valoarea investitiei municipalitatii se ridica la 113.323 lei. Primaria Zorilor include Directia de Taxe si Impozite, Registratura Generala, Informatii Generale si Serviciul Parcari.