Cele trei partide de opozitie din Republica Moldova au organizat duminica, incepand cu ora 11.00 in centrul orasului Chisinau, un miting de protest. Potrivit organizatorilor, politia din regiune a intimidat proprietarii autobuzelor, care urmau sa transporte protestatarii in Chisinau, ca le vor confisca masinile, daca vor merge in capitala, informeaza Unimedia.md.Actiunea de protest care s-a desfasurat pasnic a luat sfarsit in jurul orei 14.00.

  •  In spatele Guvernului sunt mai multe autospeciale ale pompierilor si circa 3-4 sute de politisti, transmite corespondentul HotNews.ro la Chisinau.
  •  Potrivit organizatorilor, politia din regiune a intimidat proprietarii autobuzelor, care urmau sa transporte protestatarii in Chisinau, ca le vor confisca masinile, daca vor merge in capitala, informeaza Unimedia.md.
  • In PMAN s-au adunat circa 7 mii de protestatari. In boxe rasuna melodiile regretatului cuplu Ion si Doina Aldea Teodorovici. Protestatarii sunt pe ambele parti ale bld. Stefan cel Mare si Sfant, traficul se desfasoara in conditii normale.
  • Potrivit organizatorilor, mai multe autobuze cu protestari din regiune au fost oprite pe drum (Causeni, Ialoveni, Stefan Voda), cat si la intrarea in mun. Chisinau.
  • Intre protestatari si Casa Guvernului sunt doar doi politisti, dar in spatele cladirii – sunt cateva sute de politisti.
  • Serafim Urechean, presedinte AMN: „Avem probele, care demonstreaza ca serviciile secrete au fost implicate la organizarea provocarilor din 7 aprilie. Vom cere tragerea la raspundere a comandantuluu suprem al armatei Vladimir Voronin. Am impresia ca inainte de alegeri, Voronin a avut o intalnire la cimitirul Doina, deoarece au votat mii de morti la 5 aprilie.”
  • Politia a interzis masinei Pro TV Chisinau sa intre in Piata Marii Adunari Nationale, directionand masina institutiei media pe str. Puskin.