"Fii civilizat, nu bloca intersectia" se numeste campania lansata luni, prin care Politia Rutiera a Capitalei spera sa fluidizeze traficul din oras. Incepand de saptamana aceasta si pana la sfarsitul anului, politistii vor face zilnic controale in trafic, cei vizati in primul rand fiind soferii care blocheaza intersectiile.

In primele opt luni ale acestui an, Politia Rutiera Bucuresti a emis 250.000 de sanctiuni, dintre care 600 au fost aplicate soferilor care au blocat intersectiile, potrivit Realitatea Tv.

In cadrul campaniei de fluidizare a traficului, Politia Rutiera va distribui participantilor la trafic stickere cu mesajul ''Castiga timp, nu bloca intersectia'', care sa fie lipite pe bara de protectie din spate a autoturismului astfel incat acestea sa fie vazute si de ceilalti soferi.

De asemenea, alaturi de efectivele de la Politia Rutiera, la fluidizarea traficului vor contribui si politistii comunitari care vor fi mobilizati in special in intersectiile in care se realizeaza lucrari de refacere a carosabilului.