Zeci de cartuşe, un tub gol de obuz, o dronă parţial distrusă şi echipament militar folosit au fost descoperite la punctul de frontieră Vicovul de Sus, la granița României cu Ucraina, într-o mașină condusă de un ucrainean care se îndrepta spre Marea Britanie.

Punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus - KrasnoilskFoto: AGERPRES

O echipă formată din inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Vicovul de Sus şi poliţişti de frontieră a descoperit în urma unui control amănunţit efectuat asupra unui autoturism aflat pe sensul de intrare în ţară şi care se deplasa spre Marea Britanie, mai multe bunuri ascunse, în vederea sustragerii acestora de la vămuire, potrivit news.ro.

Conform autorităţilor vamale, este vorba despre 30 cartuşe calibrul 5,45, un tub gol de obuz calibrul 122mm, o dronă DJI parţial distrusă și componente de uniformă militară ucraineană.

Potrivit Știrile ProTV, un cetăţean ucrainean în vârstă de 32 de ani, care se afla la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz înmatriculat în Ucraina, a încercat să treacă vama cu obiectele ascunse într-o cutie.

Şoferul ucrainean a susținut că nu ştia ce se află în cutie, acesta fiind rugat de cineva să transporte acest colet în Marea Britanie.

În microbuz se mai afla o femeie de 39 de ani, tot cetăţean ucrainean, în calitate de pasager.

Bunurile au fost predate organelor de cercetare penală competente. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi cetăţeni ucraineni acte premergătoare începerii urmăririi penale.