Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova. Tudorel Toader a sustinut, cu acest prilej, dizertatia cu tema "Echilibrul puterilor in arhitectura statului de drept", scrie Agerpres.

Tudorel ToaderFoto: Facebook / Tudorel Toader

"In perioada 6-7 octombrie 2017, Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova organizeaza Conferinta internationala bienala. Cu aceasta ocazie, vineri, 6 octombrie 2017, ora 9.30, in Aula Magna (Facultatea de Drept, Calea Bucuresti nr. 107D), va avea loc sedinta solemna a Senatului Universitatii din Craiova, in cadrul careia se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa Domnului Profesor Tudorel Toader. Prof. univ. dr. Tudorel Toader este absolvent al celei mai vechi Facultati de Drept, cea a Universitatii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi. A parcurs treptele carierei academice, asumandu-si inclusiv responsabilitati de management academic, iar in februarie 2016 a fost ales Rector al Universitatii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi. Cariera sa academica s-a impletit armonios si cu un parcurs in profesiile juridice, in calitate de procuror, avocat membru al baroului Iasi, judecator constitutional, Ministru al Justitiei (incepand cu februarie 2017)", anuntase anterior Universitatea din Craiova.

"Contributiile prof. univ. dr. Tudorel Toader la domeniile fundamentale de cercetare in stiinta dreptului au forta sistematizatoarea, imprimand solutii de doctrina in succesiunea Codurilor penale si in evolutia normativa in materie penala. In lucrarile sale, dreptul penal este in mod constant supus unei analize prin filtre specifice: jurisprudenta CEDO si jurisprudenta Curtii Constitutionale", a aratat Universitatea din Craiova.

"Activitatea publicistica este sustinuta si de preocuparea pentru mecanismele de protectie a drepturilor omului si garantare a libertatilor fundamentale. In acest context, se confirma contributia domnului profesor si in calitate de membru al Comisiei de la Venetia, precum si in domeniul justitiei constitutionale si a mecanismelor interne ale Curtilor Constitutionale", se mai preciza in comunicatul institutiei.