Primarul sectorului 3, Robert Negoita, spune ca toata lumea are ''intr-un fel sau altul dosare penale" si a aratat ca, personal, isi doreste o societate normala in care sa se aplice prezumtia de nevinovatie, informeaza Agerpres.

Robert NegoitaFoto: Agerpres

"Acum doua saptamani, suntem intr-un proiect cu fostul ministru Paslaru, care a fost tavalit prin presa - ca tot felul de nenorociri, a fost impins afara - si dupa aia s-a dovedit ca e nevinovat. Si cazuri din astea avem nenumarate. Eu cred ca ne dorim o societate normala, or o societate normala inseamna exact ce spune in Constitutie - prezumtia de nevinovatie. Si, pana la urma, intr-un fel sau altul, nu vedeti ca toti avem dosare penale? Ce facem? Ne dam demisia toti? (...) Pai daca e asa inseamna ca facem dosare celor putini care au ramas fara si plecam cu totii, iesim din tara, nu?", a declarat luni Negoita la sediul central al PSD.

El a facut trimitere la o discutie cu un parinte care isi doreste ca viitoarea profesie a copilului sau sa fie aceea de procuror.

"Eram la un liceu din sectorul 3 si incercam sa incurajez parintii sa-si dea copiii la Liceul de constructii 'Anghel Saligny'. La care un parinte zice: 'Nu il dau la niciun liceu de constructii, ca nu e vremea lor'. 'Da ce il faceti?' 'Procuror, ca au salariile cele mai mari si nu raspund de nimic'. Eu am toata stima pentru tot ce inseamna magistrat si procuror, dar, daca un om poate sa fie pur si simplu impins afara pentru ca un procuror a decis sa inceapa urmarirea penala, mi se pare prea mult", a mai spus edilul sectorului 3.