ANM a emis coduri portocaliu si galben de instabilitate atmosferica, intensificari ale vantului si cantitati insemnate de apa. Codul portocaliu este valabil de miercuri, ora 16.00, pana joi ora 10.00 in judetele Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea si Bacau.

Coduri de furtuni si ploiFoto: ANM

Restul tarii, cu exceptia celor doua judete de la Marea Neagra, au intrat sub cod galben miercuri la ora 11.00 si vor fi sub avertizare pana joi la ora 21.00.

Potrivit codului portocaliu, in cele cinci judete mentionate instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata si pe arii extinse se vor inregistra cantitati importante de apa cuprinse, in general, intre 50 si 70 l/mp.

In cea mai mare parte a tarii, aflata sub cod galben, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, caderi de grindina si descarcari electrice.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25... 30 l/mp si cu precadere in nord-vestul tarii si in zona Carpatilor Occidentali pe arii restranse 50...60 l/mp.

Temporar vantul va avea intensificari cu viteze care la rafala vor atinge 55...60 km/h, iar in timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h si vijeli