Elevii de la Scoala 141 din Sectorul 5 al Capitalei, care va fi demolata dupa ce, in luna mai, tavanul s-a prabusit, vor invata la Scoala 127, pana in 2019, cand va fi gata noua unitate, anunta ministrul Educatiei, Liviu Pop. Primarul Sectorului 5 spune ca va pune la dispozitia elevilor doua autocare si un microbuz, pentru a fi transportati la Scoala 127, relateaza News.ro.

Tavan prabusit la scoala 141 din BucurestiFoto: Radu Ciorniciuc

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus ca toti elevii Scolii 141 vor fi incadrati la Scoala 127 pana cand va fi construita o noua scoala.

"Au gasit solutia pentru a incadra toti elevii Scolii 141 incepand cu 11 septembrie, prima zi de scoala, in aceasta scoala in care ne aflam acum astazi aici (n.r. - Scoala 127). Este foarte important sa fie asigurati si elevii, si parintii, si profesorii ca inceputul de an scolar se desfasoara in conditii normale. Disconfortul creat prin mutarea copiilor este inevitabil, dar acest tip de santier il avem in aproape fiecare judet al tarii", a spus Pop, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu primarul Sectorului 5, Daniel Florea, in contextul in care Scoala 141 urmeaza sa fie demolata.

Tot miercuri, Primaria Sectorului 5 a emis certificatul de urbanism pentru demolarea scolii, pentru ca, potrivit primarului Daniel Florea, pentru ca "structura de rezistenta este grav afectata si nu avem nicio posibilitate sa putem sa o punem la un grad de siguranta care sa ne permita sa aducem copiii in procesul de invatamant in interiorul cladirii".

"Probabil ca in jur de 10-15 noiembrie vom fi terminat cu procedurile si vom putea sa incepem demolarea. Sper ca in primavara cel mai tarziu, intr-un interval de maxim un an si jumatate sa reconstruim o scoala moderna la standardele actuale", a mai spus Florea, precizand ca sala de sport care este in mijlocul curtii ar putea fi mutata, demolata partial, folosita in noua structura sau demolata total.

Potrivit estimarilor, demolarea si materialele de constructie ar costa aproape 300.000 de euro fara TVA.

Pentru trasportul elevilor la Scolala 127, Primaria Sectorului 5 va pune la dispozitie doua autocare si un microbuz.

Totodata, primarul va solicita RATB sa suplimenteze numarul autobuzelor care circula in zona Scolii 141.