Zeci de vanatori, padurari, reprezentati ai Jandarmeriei, Garzii de Mediu si Garzii Forestiere au participat sambata dupa-amiaza, in zona comunei Stanceni, judetul Mures, la o ampla actiune de localizare si tranchilizare a unui urs ranit, transmite Agerpres.

Subcomisar Carmen Frandes, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Mures, a declarat ca, in jurul orei 14.40, Dispeceratul 112 a fost alertat ca in curtea unui imobil din satul Ciobotani se afla un urs, posibil decedat.

'Probabil este vorba de un urs care a fost ranit in timpul noptii, de o masina, incident raportat la momentul respectiv, insa animalul nu a mai fost gasit. Inclusiv Politia asigura perimetrul pentru localizarea si tranchilizarea ursului, dupa care se va face evaluarea starii de sanatate a acestuia', a afirmat Carmen Frandes.

Prefectul judetului Mures, Lucian Goga, a declarat pentru Agerpres ca situatia este sub control, ursul a fost localizat, iar la prima vedere pare destul de grav ranit si ca nu poate pune in pericol fortele dislocate pentru acest eveniment.

Prefectul a mai spus ca urmeaza ca in zona impadurita unde a fost localizat ursul sa fie dusa o cusca speciala, de la Gradina Zoologica din Targu Mures, pentru ca animalul sa fie transportat in siguranta.

Lucian Goga a punctat ca s-a tinut in permanenta legatura cu Ministerul Mediului intrucat ursul este animal protejat si nu poate fi impuscat decat cu derogare speciala.

Surse din Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Mures au precizat ca numai in aceasta saptamana au avut loc trei atacuri ale ursilor in judet, doua asupra oamenilor, la Caluseri si Beica de Jos, si unul asupra unei turme de oi, la Icland.