Presedintele francez Emmanuel Macron afirma vineri, intr-o postare pe contul oficial de Twitter, ca lucreaza impreuna cu omologul sau roman Klaus Iohannis "pentru a gasi solutii comune", subliniind ca "Europa trebuie sa fie puternica si nu divizata".

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul este insotit de un clip in care Macron il intampina pe presedintele roman, in cadrul intrevederii avute de cei doi oficiali la summitul UE de la Bruxelles.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, va venit in vizita in Romania in perioada urmatoare, au declarat vineri pentru Agerpres reprezentantii Administratiei Prezidentiale, in contextul intalnirii pe care Macron a avut-o cu presedintele roman Klaus Iohannis la Bruxelles.

Potrivit reprezentantilor Administratiei Prezidentiale, in cadrul intalnirii, Iohannis l-a invitat pe Macron sa vina in vizita in Romania, iar presedintele Frantei a acceptat. Vizita va avea loc in perioada urmatoare, iar detaliile acesteia urmeaza sa fie stabilite, au precizat sursele citate.

Dupa intrevederea cu Macron, Iohannis a declarat ca a avut o intalnire foarte buna cu omologul francez, cu care a discutat inclusiv despre Schengen.

"Am avut o prima intalnire asezata, bilaterala, cu presedintele Macron. Am abordat, intr-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare si bilaterala, si in formate europene. Am discutat despre colaborari, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregatim pentru sezonul cultural. Am discutat despre mult vehiculata directiva pe detasarea muncitorilor", a afirmat Iohannis.

Totodata, Klaus Iohannis a precizat ca a convenit cu Macron sa lucreze impreuna pentru a intari formate europene.

"Am convenit sa lucram impreuna pentru a intari formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro propus de presedintele Macron sa fie deschis si pentru altii, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri in zona Euro, dar avem acest obiectiv si suntem interesati sa colaboram din timp pe acest proiect. Pe scurt, o intalnire foarte buna", a aratat Iohannis.