In ianuarie, 20 - 26, anul viitor, sub egida ECCA, va fi organizata Saptamana Prevenirii Cancerului Cervical in Europa. Evenimentul va implica activitati in aproape toate tarile Uniunii Europene si nu numai.

Printre evenimentele care vor avea loc in Romania, in saptamana mentionata: mai multe conferinte cu scopul diseminarii modalitatilor de prevenire a cancerului cervical (Cluj, Bistrita Nasaud, Galati), o campanie de informare si prevenire la nivel rural, conferinte de presa, clinici mobile in vederea testarii gratuie.

Cu prilejul acestui eveniment, Petitia Stop Cancerului Cervicalva fi inaintata Comisiei Europene si Parlamantului European. Semnaturile adunate din intreaga Europa vor avea drept scop sensibilizarea factorilor de decizie europeni cu privire la efectele acestei boli, printre singurele forme de cancer care poate fi depistata si tratata in totalitate.

Se incearca astfel obtinerea de sprijin legislativ in vederea facilitarii accesului nemijlocit de costuri mari sau lispsa de informatii la servicii de testare (Testul Papanicolau) pentru toate femeile din Europa.

vezi aici mai multe informatii despre despre Saptamana Cancerului Cervical in Europa.

Invinge cancerul de col uterin!