Traian Basescu a argumentat luni ca i s-a parut "o greseala" incercarea ambasadorului SUA, Hans Klemm, de a "stimula ramanerea in piata" a manifestantilor din Bucuresti, in conditiile in care Romania se afla intr-o zona de "maxima destabilizare" iar de acest lucru nu se poate bucura decat Rusia.

"O stimulare la a se continua ce a fost in primele doua-trei zile e gresita", in conditiile in care guvernul Ponta a cazut, Ucraina si Moldova sunt destabilizate si "nici Bulgaria nu se simte foarte bine", a spus Basescu, la Digi24.ro.

"Destabilizarea Romaniei e un risc major care nu face bucurie decat Moscovei. Un reprezentant al unei tari de asemenea calibru sa incerce sa stimuleze ramanerea in piata mi s-a parut o greseala", a afirmat fostul presedinte, la o zi dupa ce declarase ca ambasadorul american ar fi trebuit convocat la MAE pentru a da explicatii.

In opinia lui Basescu, in conditiile in care numarul protestatarilor a scazut puternic si "in ultimele zile piata usor usor se penibilizeaza", "a venit timpul reactiei politicului sa indeplineasca ceea ce e rezobabil din solicitarile din primele zile si sa revenim la o atmosfera de calm, de ratiune".

Fostul presedinte a precizat ca nu trebuie confundata institutia, respectiv Ambasada SUA, cu oamenii si ca reactia sa a fost "Nu un atac, ci o observatie".