Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis un Cod Rosu de inundatii pentru judetele Satu Mare, Salaj si Maramures.

Pericol de inundatiiFoto: AGERPRES

Codul este valabil pana miercuri ora 14.00 si avertizeaza ca vor aparea scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE PERICOL in bazinele Maja, Salaj, Barsau.

"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE PERICOL in bazinele hidrografice Maja, judetele Satu Mare si Salaj, Salaj, judetele Salaj si Maramures si Barsau, judetul Maramures", arata INHGA.

Tot in aceasta dimineta, Institutul a emis si un Cod Portocaliu pentru bazine hidrografice din judetele Satu Mare, Salaj, Cluj si Maramures

"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si INUNDATIE in bazinul hidrografic Crasna, judetele Satu Mare si Salaj, bazinul hidrografic Somesul Mic (afluenti), judetul Cluj si afluentii Somesului aferenti sectorului aval s.h. Dej, judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice Zalau, Maja, Salaj, Barsau, Agrij, Almas, Lonea, Borsa, Nadas, Fizes", se arata in avertizarea Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.