Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, considera ca decizia comasarii spitalelor, adoptata in 2011, a fost una gresita.

El a declarat luni dupa-amiaza, la Botosani, ca ministrul poate accepta decomasarea unitatilor medicale care functioneaza prost, daca autoritatile judetene sau locale sunt de acord cu acest lucru.

"E o discutie care trebuie facuta mult mai amplu. Trebuie ca si comunitatile locale sa isi exprime acordul, dupa aceea si Consiliul Judetean, care va trebui sa dea niste hotarari. Se poate lua in calcul si acest aspect (decomasarea -n.r.). Dupa parerea mea, a fost o greseala atunci, dar, repet, trebuie implicati toti factorii", a afirmat Nicolae Banicioiu.

Totodata, ministrul Sanatatii sustine ca institutia pe care o conduce are in vedere reevaluarea criteriilor dupa care s-a facut evaluarea spitalelor.

"Luam in discutie in acest moment criteriile in urma carora s-au facut clasificarile spitalelor. E o discutie pe care o avem cu cei de la Casa de Asigurari pentru ca ei, in functie de aceste criterii, de aceste clasificari, finanteaza spitalele. Stiti foarte bine ca, din pacate, tariful pe fiecare caz in parte nu este de multe ori suficient, adica nu reuseste sa acopere cheltuielie. De aceea, parerea mea este ca o parte din criterii ar trebui modificate", a afirmat Banicioiu.