Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, joi, alte 12 cereri de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, printre care si cea formulata de Monica Macovei, candidat independent, au comunicat oficiali ai CCR pentru Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al CCR din cele 12 cereri de anulare a primului tur de scrutin, 11, apartinand unor cetateni, au fost respinse ca 'inadmisibile'.

Totodata, CCR anunta ca a respins si cererea Monicai Macovei, candidat independent in alegerile prezidentiale.

"Argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul hotararilor, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", informeaza CCR.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins si miercuri toate contestatiile depuse pentru anularea primului tur al alegerilor prezidentiale.

Deciziile de miercuri au fost luate cu unanimitate de voturi, judecatorii CCR respingand 11 contestatii ca inadmisibile pentru ca numai candidatii sau partidele care i-au propus pot sa faca sesizare, iar o alta, respectiv a candidatului independent Gheorghe Funar, ca neintemeiata pentru ca motivele invocate nu sunt de natura a determina schimbarea ordinii pe liste.