Motiunea simpla privind romanii de pretutindeni va fi votata luni in plenul Camerei Deputatilor, dupa ce a fost dezbatuta lunea trecuta, scrie Agerpres.

Deputatii Partidului National Liberal (PNL) si cei ai Partidului Democrat Liberal (PDL) ii cer ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, in motiunea simpla intitulata "Romanii de pretutindeni - victimele unui actor netalentat si dezinteresat", sa initieze o procedura de 'evaluare serioasa si credibila' a numarului de romani care traiesc in afara granitelor tarii.

"Incepand din 5 martie, romanii asista la cea mai slaba reprezentatie din cariera actorului Bogdan Dragos Aurelian Marian Stanoevici, distribuit de regizorul sau politic in rolul de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni. In semn de dispret pentru comunitatile romanesti din afara granitelor, in Guvernul Romaniei a fost investit un om fara o minima experienta, care nici macar la jumatate de an de la investitura nu a inteles nici de ce se afla in Guvern, nici ce fisa a postului are, nici ce ar trebui sa faca. Oricat ar mima interesul si implicarea in rezolvarea problemelor Diasporei, a venit timpul ca actuala putere sa realizeze ca l-a distribuit pe domnul Bogdan Stanoevici in cel mai trist rol din cariera sa, in care s-a remarcat doar prin minciuna, ipocrizie, cinism si impostura in relatia cu romanii din afara granitelor tarii", se arata in textul initiat de liberali si democrat-liberali.

Motiunea a fost dezbatuta lunea trecuta, dar nu a putut fi votata din lipsa de cvorum in plenul Camerei Deputatilor.