Circulatia rutiera din Capitala va fi restrictionata in perioada 18 - 20 iulie pe mai multe artere, unde se desfasoara actiuni de protest si ceremonii militare si religioase de Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, informeaza Brigada Rutiera a Capitalei, potrivit Agerpres. Astfel, vineri, in intervalul orar 18:30 - 19:30, va avea loc o actiune publica de protest pe traseul Piata Romana - bulevardul Lascar Catargiu - Piata Victoriei.

Sambata, intre orele 11:00 si 15:00, sunt programate o adunare publica si un mars pe traseul Piata Universitatii - bulevardul Nicolae Balcescu - bulevardul Magheru - bulevardul Lascar Catargiu - Piata Victoriei. Deplasarea participantilor se va face pe banda I de circulatie a directiei de avans iar traficul rutier va fi restrictionat pe traseul mentionat.

In ultima zi a intervalului, duminica, intre orele 17:30-19:30, se va desfasura o ceremonie militara si religioasa la Monumentul Eroilor Aerului cu ocazia Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene. Traficul rutier va fi restrictionat pe bulevardul Aviatorilor, pe ambele sensuri de circulatie, intre Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle, pe strada Arh. Ion Mincu, pe ambele sensuri de circulatie, intre sos. Kiseleff si bd. Aviatorilor, si pe strada Av. Gheorghe Demetriade, pe ambele sensuri de circulatie, intre str. Emil Pangratti si bd. Aviatorilor.

Brigada Rutiera solicita conducatorilor de autovehicule sa evite deplasarea in zona in intervalele mentionate si sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera si ale politiei locale si sa foloseasca rutele ocolitoare.

De asemenea, pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate si semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, dupa o temeinica asigurare, si sa nu stationeze pe partea carosabila, se mai arata in comunicatul citat.