Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 2 iulie, memorandumul privind organizarea conferintei anuale "Limba romana in lume", anunta Ministerul Educatiei printr-un comunicat de presa. Potrivit MEN, anul acesta evenimentul se va desfasura la Arizona State University, SUA, in perioada 9-13 octombrie.

Conferinta "Limba romana in lume" este o initiativa a Ministerului Educatiei Nationale si va fi organizata, anual, intr-o universitate din strainatate unde functioneaza un lectorat de limba romana, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Obiectivul proiectului este promovarea limbii, culturii si civilizatiei romane in lume, sustine MEN.

"Decizia ca prima conferinta sa se organizeze la Arizona State University, SUA, are in vedere mai multi factori, printre care existenta si functionarea unui lectorat de limba romana din anul 2011 si numarul reprezentativ de studenti care aplica pentru programul de limba romana (peste 200 in acest an universitar, fiind cel mai mare numar de studenti din lectoratele romanesti existente)", anunta Ministerul.

Potrivit acestuia, catedra de Limba si literatura romana de la Arizona State University este condusa de prof. dr. Ileana Alexandra Orlich, care este si consul onorific al Romaniei in Arizona.