Grupul de lucru constituit din reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul Securitatii Nationale (MAI, MApN, SRI, SIE, STS, SPP, PICCJ) a stabilit vineri principalele masuri de securitate cu ocazia vizitei in Romania a vicepresedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, informeaza un comunicat de presa al Serviciului de Protectie si Paza.

Pentru realizarea unor dispozitive de securitate durabile si care sa asigure buna desfasurare a evenimentului se are in vedere organizarea de:

  • evaluari comune ale situatiei de securitate si armonizarea masurilor intre institutiile implicate in organizarea si buna desfasurare a vizitei inaltului demnitar la Bucuresti;
  • simulari ale dispozitivelor privind masurile de securitate instituite in zilele in care se desfasoara vizita Vicepresedintelui Statelor Unite ale Americii.

Grupul de lucru are in vedere ca masurile de securitate impuse sa nu afecteze buna desfasurare a activitatilor cotidiene ale locuitorilor din Capitala, neimpunand restrictii majore de trafic rutier.

Vicepresedintele american Joe Biden se va afla in perioada 20-23 mai in vizita in Romania si Cipru, unde va discuta cu liderii celor doua tari despre situatia din Ucraina, in principal, potrivit unui comunicat difuzat luni de Casa Alba. La Bucuresti, Biden se va intalni cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Victor Ponta.