Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a declarat marti, intrebat daca a gasit contractul incheiat cu compania americana Bechtel, ca documentul este cautat de Parchet "de vreo sase luni", potrivit agentiei Mediafax.

"E o intrebare la care am mai raspuns, mai raspund de cate ori este nevoie, il cauta Parchetul de vreo sase luni", a spus Sova, intr-o conferinta de presa.

Sova declara in noiembrie, in calitate de ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructura, ca nu a cautat niciodata contractul cu Bechtel, ci l-a cerut Ministerului Transporturilor, si ca nu are informatii daca documentul a fost gasit, dar constructorul american a promis sa trimita o copie legalizata.

"Eu nu l-am cautat niciodata, pentru ca acest contract este la Ministerul Transporturilor. Eu am cerut sa mi se dea contractul, si Ministerul Transporturilor nu l-a gasit. Ca atare s-au declansat procedurile, inclusiv de natura penala", a spus Sova la acea vreme, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani".

La inceputul lunii decembrie, premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul a sesizat deja DNA in legatura cu contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrazii Transilvania pentru ca "este bine" sa se stie "din cauza cui nu s-a facut aceasta autostrada".

Proiectul autostrazii Brasov-Bors, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat in 2003 si inceput in 2004, in baza unui contract de 2,2 miliarde de euro incheiat cu Bechtel, care trebuia executat pana in 2012.

Contractul a suferit in decursul timpului mai multe modificari, fiind reziliat in mai 2013, statul roman urmand sa plateasca companiei americane 37,2 milioane de euro si datorii de 50 milioane de euro.