Procurorii militari au solicitat si au primit de la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) documentele prezentate in sedinta din data de 2 februarie privind accidentul aviatic din Muntii Apuseni iar de la STS au cerut declasificarea comunicarilor efectuate prin intermediul serviciului 112, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), in continuarea cercetarilor care se efectueaza in dosarul privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, echipa de procurori din cadrul Sectiei parchetelor militare a procedat, in perioada 17 - 21 martie, la audierea a noua persoane, martori si parti civile.

De asemenea, au fost solicitate de la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii documentele prezentate in sedinta din data de 2 februarie 2014 privind accidentul aviatic, documente care au fost obtinute si analizate.

De la Scoala Superioara de Aviatie Civila s-au primit inregistrarile video ale aeronavei din momentele anterioare decolarii.

In plus, procurorii au mai solicitat de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale declasificarea materialelor privind comunicarile efectuate prin intermediul serviciului '112' la data de 20 ianuarie 2014, in legatura cu accidentul aviatic, precum si relatii privind tehnicile de localizare a apelantilor acestui serviciu.

Totodata, de la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) au fost solicitate relatii privind modalitatea tehnica in care furnizorii de servicii publice de telefonie asigura preluarea apelului la serviciul de urgenta '112' si faciliteaza localizarea acestor apeluri de catre SNUAU '112', iar de la Institutul de Medicina Legala Cluj-Napoca, avizarea raportului de constatare medico-legala privind pe victima I.A.

In cauza urmeaza sa se desfasoare noi audieri.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu sapte persoane la bord s-a prabusit intr-o zona impadurita din Apuseni, in zona Varfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

In avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul si o echipa de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul Elias. Medicii erau transportati la Oradea, unde urmau sa participe la o operatie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion - o tanara, ofiter-student - si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic.

Deocamdata, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoana, fiind inceputa urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunilor de neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu.