Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu ar accepta niciodata implementarea unei "solutii cipriote" pentru Romania, dar aceasta a avut si un "efect pozitiv neasteptat", demonstrand ca Uniunea Europeana este dispusa sa ia orice decizie pentru a salva moneda unica europeana.

In ce ma priveste, am mai spus-o, n-as accepta niciodata o astfel de solutie pentru Romania, ca tara care isi bazeaza dezvoltarea intr-o masura importanta si pe investitiile straine directe. In acelasi timp nu putem sa nu observam ca taxarea depozitelor din bancile cipriote a fost acceptata si de Guvernul si de Parlamentul acestei tari. Ca atare, lucrurile merg inainte", a spus seful statului, intr-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei.

In opinia sa, solutia cipriota a avut si un "efect pozitiv neasteptat, demonstrand ca UE poate lua orice masura pentru a mentine moneda unica".

"Daca vreti, a fost demonstratia maxima ca moneda europeana va fi mentinuta. Confirmarea a ceea ce va spun vine din faptul ca pietele finaciare au reactionat pozitiv la masurile luate in Cipru", a comentat Traian Basescu.