Primaria sectorului 1 introduce, incepand de luni, un nou sens unic pe strada Rocadei, dinspre strada Garlei spre strada Constantin Dobrogeanu Gherea, in cadrul programului de fluidizare a traficului pe strazile secundare. Potrivit unui comunicat de presa al autoritatii locale, introducerea sensurilor unice pe strazile secundare ofera, pe langa alternative de fluidizare a traficului, solutii pentru locuri de parcare, intrucat se poate parca pe ambele laturi ale strazii fara ca circulatia rutiera sa fie obstructionata, anunta Agerpres.

"Cetatenii din Sectorul 1 reprezinta cel mai dinamic, activ si productiv segment social din Romania. De aceea, nu ne putem permite sa-i tinem blocati ore in sir in trafic. Orele pierdute in trafic inseamna bani pierduti pentru noi toti! Vom putea spune ca oamenii traiesc intr-un oras civilizat abia atunci cand vor ajunge din cel mai indepartat punct al Sectorului 1, pana la Universitate, in conditiile unui trafic de varf, in cel mult 45 de minute. Acest obiectiv il urmarim prin introducerea sensurilor unice pe strazile secundare", a afirmat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Pana in prezent, prin introducerea sensurilor unice, Primaria Sectorului 1 a creat peste 100.000 de noi locuri de parcare. Programul de introducere a sensurilor unice pe strazile secundare din Sectorul 1 a fost demarat la sfarsitul anului 2007. Pana in acest moment, Primaria Sectorului 1 a introdus sensuri unice pe o treime din strazile secundare din zonele Nicolae Titulescu, Calea Grivitei, Bulevardul Ion Mihalache, Buzesti, Aviatiei, Bulevardul Expozitiei, cartierul Baneasa, Dorobanti, Floreasca si Romana.