Marti, vremea se va incalzi si in regiunile intracarpatice, devenind calda pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime cuprinse intre 9 grade in nordul Moldovei si 21 de grade in Lunca Dunarii. In cursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si seara indeosebi in zona de munte, Banat, Oltenia, sudul Crisanei si vestul Munteniei, unde pe arii restranse va ploua, iar la altitudini de peste 1.800 m vor fi si lapovite sau ninsori, informeaza Mediafax.

Noaptea, aria precipitatiilor va cuprinde treptat jumatatea vestica a tarii, iar local vor fi si in restul teritoriului. Ploile vor fi si sub forma de averse, se vor semnala descarcari electrice si vor fi conditii de grindina. Incepand de dupa-amiaza si pana la sfarsitul noptii, cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp, iar izolat, in special in Carpatii Occidentali si Meridionali, 30...35 l/mp.

Vantul va avea intensificari temporare cu precadere in sudul si centrul teritoriului, precum si la munte. Temperaturile minime se vor situa intre 3 si 10 grade. Dimineata izolat vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti, marti, vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si mai ales in cursul noptii, cand vor fi averse si posibil descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat.

Temperatura maxima va fi de 18...19 grade, iar cea minima de 8...9 grade. In primele ore ale zilei vor fi conditii de ceata.

Miercuri, in tara, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru inceputul lunii aprilie, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 10 si 16 grade, iar cele minime, intre 1 si 9 grade, cu cele mai coborate valori in vestul extrem al tarii. Cerul va avea innorari si vor fi ploi pe arii extinse, mai insemnate cantitativ indeosebi in zona de munte.

Se vor semnala descarcari electrice si vor fi conditii de grindina. La altitudini de peste 1800 m, vor fi lapovite sau ninsori. Cu precadere in cursul zilei, vantul va prezenta intensificari temporare mai ales in centrul, sudul si estul tarii si in zona de munte.