Cristian Diaconescu se asteapta ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) sa nu mai fie "bagat in seama" de actuala putere de la Bucuresti. "De la inaltimea unei majoritati de 70% si dupa ce ai huiduit cu 50 de mii de oameni liderii europeni aflati la Bucuresti, este greu de crezut ca MCV-ul poate avea o foarte mare semnificatie", spune la RFI consilierul prezidential.

Cristian Diaconescu apreciaza ca "din punctul de vedere al unei institutii romanesti, sigur, MCV-ul conteaza, avand in vedere rezonanta politica si decizionala pe care o poate avea in unele state membre in legatura cu Romania. Observ ca acest Mecanism deranjeaza multi vectori politici in tara noastra. Probabil ca treptat-treptat nu va mai fi bagat in seama, deoarece de la inaltimea unei majoritati de 70% si dupa ce ai huiduit cu 50 de mii de oameni liderii europeni aflati la Bucuresti, este greu de crezut ca un Mecanism generat de Comisia Europeana poate avea o foarte mare semnificatie".

Consilierul prezidential se asteapta ca Parlamentul sa fie criticat in viitorul raport MCV, asteptat la sfarsitul acestei luni: "Daca ma intrebati pe mine, personal, ce rezonanta poate sa aiba aceasta evaluare, va pot spune ca va fi intr-adevar preocupant. Este un raport care vine suplimentar, chiar si fata de Bulgaria, in relatia cu Comisia Europeana. Va avea o semnificatie politica, vor fi elemente de natura politica legate in special de Parlament si mai putin cele de functionare a sistemului judiciar, paradoxal, dar asta este!". Continuarea pe www.rfi.ro