Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza duminica, intr-un comunicat, ca pe mai multe drumuri din tara, mai ales din judetele Suceava, Bacau, Vrancea, Botosani, Iasi, Vaslui si Galati,traficul rutier se desfasoara cu dificultate din cauza cetii, care pe alocuri reduce vizibilitatea sub 100 de metri.

Astfel, politistii rutieri atentioneaza conducatorii auto ca trebuie sa adopte o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice. Este necesar sa se ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzator.

Centrul Infotrafic recomanda ca luminile de intalnire ale autovehiculelor sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care exista obligativitatea instituita prin lege. In conditii de ceata densa trebuie folosite si luminile de ceata.

De asemenea, in cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul decat in conditii normale.

Centrul Infotrafic reaminteste totodata obligatia conducatorilor de autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protectie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci cand executa interventii la vehiculul care se afla pe partea carosabila a drumului public. De asemenea, se recomanda si celorlalti conducatori auto ca in situatii similare sa poarte acest echipament, mai ales cand este ceata.