Doua cimitire din Capitala, printre care cel al mamei Oanei Zavoranu, si cinci firme de pompe funebre au fost verificate, sambata dimineata, de politistii bucuresteni, actiunea vizand combaterea evaziunii fiscale si a muncii la negru, informeaza Mediafax citand surse din Politie.

UPDATE Potrivit Agerpres, in urma verificarilor, autoritatile au intocmit sase dosare penale pentru exaziune fiscala angajatilor unor societati comerciale care administreaza cimitire si ofera servicii funerare. Totodata, oamenii legii au aplicat amenzi in valoare de 3.000 de lei pentru comert ilicit.

"Au fost verificate sapte societati comerciale, dintre care doua care administreaza cimitire si cinci societati care ofera servicii funerare [...] De asemenea, au fost identificate patru persoane angajate la o societate care administreaza un cimitir, pentru care nu au fost intocmite formele legale de angajare", se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei remis Agerpres.

Potrivit comunicatului, politistii au depistat o femeie de 55 de ani care, in calitate de administrator al unei societati de servicii funerare, a comercializat bunuri fara sa inregistreze in contabilitate veniturile realizate. "In acest scop, cea in cauza a intocmit evidente duble care au fost identificate de politisti la punctul de lucru al societatii", se arata in comunicatul de presa.

Cercetarile sunt continuate de politistii bucuresteni, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Politistii bucuresteni au efectuat sambata mai multe verificari plecand de la niste date si informatii din care rezulta ca societatile respective nu inregistreaza sau inregistreaza partial in evidentele contabile toate operatiunile efectuate, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor, arata Mediafax.

Astfel, pentru serviciile prestate sau bunurile comercializate (servicii funerare, locuri de veci), nu se elibereaza facturi fiscale sau, daca acestea sunt eliberate, se evidentiaza o suma mult mai mica decat cea platita in realitate, au precizat sursele din Politie pentru Mediafax.

Totodata, conform datelor existente, unii angajati ai societatilor comerciale si-ar desfasura activitatea fara a avea carti de munca, mai spun reprezentantii Politiei Capitalei.