​Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ii ofera lui Stan Platt, Presedintele Fundatiei ‘Light Into Europe’, Ordinul Imperiului britanic, pentru serviciile aduse persoanelor cu deficiente de vedere din Romania. Din 1986, Stan Platt promoveaza imaginea Marii Britanii in Europa prin fundatia ‘Light into Europe’. Programul fundatiei a contribuit semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii copiilor si tinerilor cu deficiente de vedere din Romania, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Printre realizarile lui Stan Platt se numara atat dezvoltarea primului program cu caini ghizi pentru persoane cu deficiente de vedere din Romania, cat si a strategiei de reproducere pentru a asigura urmatoarea generatie de caini ghizi.

Eforturile sale considerabile au dus la nivel international la imbunatatirea accesibilitatii persoanelor cu dizabilitati din Europa datorita schimbarilor aduse de Parlamentul European Directivei Europene asupra Tratamentului Egal.

“Sa faci parte din lista de onoruri a celor care primesc un OBE in anul Jubileului Reginei este intr-adevar o mare onoare. Este recunoasterea realizarilor remarcabile pe care echipa mea si cu mine le-am avut pe durata ultimilor ani. Accept OBE-ul cu mandrie si cu convingerea de a continua sa ii ajutam pe cei care au nevoie de noi”, spune Stan Platt

Lista onorifica a Serviciului Diplomatic pe anul 2012, administrata de Ministerul britanic al Afacerilor Externe, include britanici care au realizat si realizeaza fapte exceptionale in sprijinul Marii Britanii in diverse domenii precum business, justitie, dezvoltare, educatie, sanatate, conservare, arta si caritate.

Lista onorifica cuprinde 94 de premii dedicate cetatenilor britanici din Regatul Unit sau tarile din Commonwealth. Premiile se acorda pentru realizari remarcabile in afara granitelor tarii, sau servicii realizate in Marea Britanie cu o componenta internationala consistenta. Premiile acordate strainilor cu realizari remarcabile in serviciul Marii Britanii nu sunt publicate aceasta lista, ci direct pe website-ul Ministerului britanic al Afacerilor Externe, o data ce sunt oficial aprobate de Majestatea Sa.

Oricine a a avut o contributie impresionanta in promovarea intereselor britanice in strainatate poate fi nominalizat pentru acest premiu de excelenta.