UPDATE Cele mai multe banci spaniole, aproximativ 70%, vor trece testele de stres efectuate de catre Fondul Monetar International (FMI) a declarat ministrul spaniol al Economiei, Luis de Guindos.

FMI va lansa pe 11 iunie rezultatele acestor teste care arata modul in care aceste institutii de credit se vor comporta in cazul in care economia continua sa se cotracte. Economia Spaniola a fost puternic afectata in 2008 cand piata imobiliara s-a prabusit.

Ministrul Economiei din Spania, Luis de Guindos a declarat joi ca viitorul monedei euro se decide in saptamaniile ce urmeaza in Spania si Italia, anunta Reuters. A continuat mentionand ca Uniunea Europeana trebuie sa se intrepte spre o adevarata uniune bancara, iar masurile trebuie adoptate pana la sfarsitul lunii iunie.

"Batalia monedei euro se da acum in Spania si in Italia", a declarat Guindos. "Viitorul zonei euro este in joc in urmatoarele saptamani in Spania si Italia".

De Guindos a mai dezvaluit ca zvonurile legate de negocierile dintre Spania si FMI privind asistenta financiara sunt complet neadevarate.