Joi, vremea se va mentine deosebit de calda, cu temperaturi maxime cuprinse intre 23 si 33 de grade si minime intre 10 si 18 grade, mai scazute in depresiuni, spre 6...7 grade. In cursul zilei cerul va fi variabil cu innorari temporare in vestul, centrul si nordul tarii, unde pe arii restranse, cu precadere in zonele montane vor fi averse slabe si descarcari electrice, informeaza Mediafax.

Noaptea gradul de instabilitate atmosferica se va accentua in regiunile vestice, unde aversele si fenomenele electrice se vor semnala local, vor fi intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot fi izolat mai insemnate.

In Bucuresti, vremea se va mentine frumoasa si mult mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii mai. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade, iar cea minima va fi de 13...15 grade.

Vineri, in jumatatea de vest a tarii vremea va fi in general instabila, iar valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior; temporar innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului vremea se va mentine deosebit de calda, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, mai ales seara si noaptea.

Temperaturile maxime vor fi de la 20...21 de grade in Dealurile de Vest pana la 31...32 de grade in Campia Romana, iar cele minime se vor incadra intre 7 si 15 grade.